В неочаквано послание на своя сайт . Беларус е близък съюзник

...
В неочаквано послание на своя сайт . Беларус е близък съюзник
Коментари Харесай

Киев за Лукашенко: Цинично ни пожелава „мирно небе“, докато позволява да ни поразяват смъртоносни ракети

В ненадейно обръщение на своя уебсайт.

 

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на Москва да употребява нейната територия, с цел да изпрати хиляди военни в прилежаща Украйна, както и да изстреля ракети от нейното въздушно пространство.

 

„ Убеден съм, че днешните несъгласия не ще могат да разрушат вековните основи на откровените добросъседски връзки сред народите на двете страни “, сподели Лукашенко в своето изказване.

 

Старшият консултант на украинския президент Михайло Подоляк остро разкритикува в Twitter изказването на президента на Беларус. „ Лукашенко в действителност има вяра, че светът не вижда неговото присъединяване в закононарушенията против Украйна “, написа Подоляк. „ Ето за какво той цинично ни пожелава „ спокойно небе “, като в това време разрешава да ни поразяват смъртоносни ракети “, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Lukashenko trully believes that world does not notice his participation in crimes against????????. And that is why he cynically wishes " peaceful sky " by shelling us. This blood-soaked clowning is recorded and will have consequences. Right after the fall of barbaric ru-empire.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
 

Изявлението на Лукашенко влезе в несъгласие с някои от неговите неотдавнашни изявления в поддръжка за съветската инвазия в прилежащата и на Беларус страна, отбелязва Ройтерс. През юли той разказа Беларус като „ единствената страна в света, която поддържа Русия в нейната борба против нацизма “ и повтори изказванията на Москва, че тя организира „ специфична военна интервенция “ в Украйна, с цел да я прочисти от ултранационалисти.

 

Киев и неговите западни съдружници настояват, че Русия води непровокирана нападателна война.

 

Лукашенко споделя, че Беларус „ е бил замесен “ във войната от дейностите на Киев и че беларуската Противовъздушна отбрана е свалила украински ракети. Украйна отхвърля да е обстрелвала цели в Беларус.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР